Wednesday, February 12, 2014

Δυνάμεις Της Κοινωνίας

Με αυτό το όνομα θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές η δημοτική κίνηση στην οποία συμμετέχω. Επικεφαλής του συνδυασμού μας είναι ο Σταύρος Βιδάλης, αρχιτέκτονας και σκηνοθέτης. Παράλληλα, έχει κατά καιρούς καταπιαστεί με την σεναριογραφία, την ποίηση και την σκηνογραφία.

Στις Δυνάμεις της Κοινωνίας συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, όπως και πολλοί ενεργοί πολίτες από τα κινήματα του Συντάγματος. Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση να λάβω μέρος ως υποψήφια κυρίως λόγω του ανθρωπίνου δυναμικού. Αν και γνωστοποίησα στον Σταύρο τους ενδοιασμούς μου για την πολιτική και συμφωνήσαμε να το ξανασυζητήσουμε πριν τις εκλογές. Προς το παρόν πάντως είμαι υποψήφια και σε 3-4 επιτροπές προετοιμασίας.

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το site μας. Εκεί θα μπορεί κανείς να βρει το αναλυτικό μας πρόγραμμα καθώς και βιογραφικά των υποψηφίων και άρθρα των μελών της κίνησης αλλά και πολιτών που επιθυμούν να συνταχθούν μαζί μας.

Προς το παρόν υπάρχει η ιδρυτική διακήρυξη και κείμενα που παρουσιάζουν βασικές θέσεις του κινήματος.

Κάποια στιγμή ίσως τα δημοσιοποιήσω εδώ, ειδικά αν το site αργήσει να ανέβει.

Η ουσία της συγκεκριμένης δημοτικής κίνησης είναι αμεσοδημοκρατική και αντιμνημονιακή. Οι επιμέρους πολιτικές θέσεις προέρχονται από τις πολιτικές ζυμώσεις που έλαβαν χώρα στα περισσότερα κινήματα τα χρόνια των μνημονίων - οι περισσότεροι από εμάς είχαν άμεση επαφή με διάφορα από αυτά. Ωστόσο, κάποιο υλικό είναι αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερης προεργασίας καθώς ανάμεσα μας υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με την πολιτική από την εποχή της Δικτατορίας.

'Ολοι μας γνωρίζουμε ότι προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μας θα χρειαστεί να συγκρουσθούμε σε πολλά σημεία με την κεντρική κυβέρνηση. Αυτό είναι μια πρόκληση και αυτό στο οποίο ελπίζουμε είναι να πάρουμε μαζί μας όσο περισσότερους πολίτες γίνεται, όχι μόνο Αθηναίους. Γιατί αυτό που ξεκινά τώρα ως μια δημοτική κίνηση στην Αθήνα ευελπιστούμε να μεταμορφώσει τους δήμους όλης της Ελλάδας. Και από εκεί να πορευθεί ως όραμα όλων των Ελλήνων.